Welkom op NVIC-Academy.nl

Artikel van de maand 

Hersen schademarkers na cardiac arrest

In de nieuwe richtlijn over post-reanimatie zorg van 2019 is er veel veranderd op het gebied van prognosticatie, zowel de rol van het EEG als biomarkers worden groter.

Website van de maand 

The Bottom Line

The Bottom Line hebben we eerder als website van de maand gehad, maar sindsdien hebben ze weer veel werk verzet. Het is een prachtige site met samenvattingen van landmark trials. Zeker een aanrader als naslagwerk bij het studeren voor het EDIC examen. 

Vraag van de dag

Vraag van de dag 03.21

Op de plek waar eerst de koffiecorner was. Zullen we nu regelmatig oefenvragen voor het EDIC examen plaatsen. Fellows krijgen deze ook in de nieuwsbrief. De keuzemogelijkheden en de antwoorden vind je bij het GIC onderwijs onder "Vraag van de dag". De vraag die we jullie nu voorleggen is: 
 
Een 69-jarige vrouw, met een gewicht van 70 kg, is op de intensive care opgenomen met een cholangiosepsis. Ze wordt ondersteund met hoge dosis vasopressoren en mechanisch beademd. Vanaf de opname op de IC is ze oliguur (15 ml/uur) en zijn op dag 2 de serum kreatininespiegels verdrievoudigd. Wat is uw volgende stap met betrekking tot de nierfunctie?
 
 

Fellow corner

MASTERCLASS

De inschrijving voor de Masterclass IC voor fellows is geopend. Dus schrijf je gauw in. We hebben een beperkt aantal plekken. In samenspraak met de opleiders zal gekeken worden voor wie de masterclass het urgents is. Bij grote belangstelling en succes zal de masterclass herhaald worden. Dus inschrijving is niet gegarandeerd een plekje, echter stimuleert dat ons wel om de cursus te herhalen.

Wanneer: 9-10-11 September 2021

Kosten: ongeveer 500 euro (incl hotel/eten) 
Deadline inschrijving: 27-4-2021

Voor meer informatie klik hier.