Team

Nicolas Schroten heeft zijn studie geneeskunde in Utrecht gedaan, is gepromoveerd in Groningen op cardio-renale interactie en heeft vervolgens zijn opleiding tot internist-intensivist gedaan in Amsterdam. Hiernaast is hij actief geweest bij de IFMSA, in het  NVIC bestuur als fellow-lid en betrokken geweest bij de organisatie van de EDIC voorbereidingsdag. Sinds 2021 werkt hij als intensivist bij Gelre Ziekenhuizen, daarnaast zit hij in de congres organisatie van ResusNL en ontwerpt hij medische games.

 

Rogier Determann is opgeleid in het AMC. In 2009 is hij gepromoveerd op beademing en ARDS met het proefschrift getiteld "Biomarkers for infection and pulmonary inflammation in critically ill patients". Hij is sinds 2014 intensivist en heeft als intensivist gewerkt in het AMC en het Westfriesgasthuis. Sinds september 2017 werkt hij bij OLVG.

 

Roel Stolk doet zijn opleiding tot internist-intensivist in het Radboudumc. In 2022 is hij gepromoveerd op vasopressors en sepsis met het proefschrift getiteld “Immunomodulation by vasopressors”. Vanuit de fellowcommissie is hij betrokken bij het inrichten van de opleiding en opleidingsactiviteiten.

 

 

Louise Urlings - Strop is intensivist-longarts in het Reinier de Graaf Ziekenhuis te Delft en gepromoveerd op medisch onderwijs. Daarnaast is de FCCS instructeur en heeft ze voor de NVIC E-learnings gemaakt voor artsen die bijsprongen op de IC ten tijde van de COVID pandemie. 

 

Melanie Gutteling - van der Heijden is opgeleid tot intensivist in het Amsterdam UMC locatie AMC, vanuit het moederspecialisme longgeneeskunde. De reden voor haar liefde voor de IC is dat ze houdt van acute zorg en graag kijkt naar de gehele patiënt. 'De polikliniek was niet zo aan mij besteed, ik houd ervan om aan het bed te staan'. Tijdens haar opleiding heeft ze zich binnen de fellow commissie onder andere ingezet voor het onderwijs.