Team

Nicolas Schroten heeft zijn studie geneeskunde in Utrecht gedaan, is gepromoveerd in Groningen op cardio-renale interactie en heeft vervolgens zijn opleiding tot internist-intensivist gedaan in Amsterdam. Hiernaast is hij actief geweest bij de IFMSA, de fellowcommissie en het NVIC bestuur. Na het afronden is hij als intensivist aan de slag gegaan in achtereenvolgens het Albert Schweitzer, Beatrix Ziekenhuis en Tergooi. Daarnaast organiseert hij o.a. de EDIC voorbereidingsdag en ontwerpt hij medische onderwijs games. 

 

Rogier Determann is opgeleid in het AMC. In 2009 is hij gepromoveerd op beademing en ARDS met het proefschrift getiteld "Biomarkers for infection and pulmonary inflammation in critically ill patients". Hij is sinds 2014 intensivist en heeft als intensivist gewerkt in het AMC en het Westfriesgasthuis. Per september 2017 werkt hij bij OLVG.

 
Dennis Ellenbroek sinds aansluitend aan zijn opleiding tot internist in maart 2020 begonnen aan het fellowship intensive care in Nijmegen. Naast een passie voor de kliniek is onderwijs altijd zijn stokpaardje geweest. Vanuit de fellowcommissie is hij betrokken bij het inrichten van de opleiding en opleidingsactiviteiten. Bij de NVIC academy wil hij open access onderwijs aanbieden aan een breed publiek van fellows, intensivisten en andere geïnteresseerden.
 

 

 

Marnix Kuindersma is opgeleid in Nijmegen, sinds 2019 werkzaam in het Gelre ziekenhuis te Apeldoorn. 

 

Melanie Gutteling - van der Heijden is sinds oktober 2019 fellow in het Amsterdam UMC locatie AMC, vanuit het moederspecialisme longgeneeskunde. De reden voor haar liefde voor de IC is dat ze houdt van acute zorg en graag kijkt naar de gehele patiënt. 'De polikliniek was niet zo aan mij besteed, ik houd ervan om aan het bed te staan'. Tevens is ze lid van de fellow commissie waarbij ze zich onder andere inzet voor het onderwijs.