NVIC fellow commissie

Over de fellowcommissie

De NVIC heeft een fellow commissie waarin elke opleidingskliniek wordt vertegenwoordigd. Deze commissie komt eens in de 2 maanden bij elkaar en bespreekt alle belangrijke zaken betreffende opleiding en toekomst voor intensivisten. Daarnaast is deze commissie mede verantwoordelijk voor de organisatie voor de landelijke GIC onderwijsdagen en het sociale event. De voorzitter van de fellow commissie heeft zitting in het NVIC bestuur als fellow bestuurslid. 

De kracht van de fellowcommissie zit hem in het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid onze opleiding zelf vorm te geven. De fellowcommissie is een enthousiaste groep fellows uit alle opleidingscentra, maar we vertegenwoordigen alle fellows en horen graag ook jullie ideeën en ervaringen. We zijn er ook voor studenten en AIOS die overwegen intensivist te worden. Wil je meer informatie over de opleiding, kennismaken of eens komen kijken op de afdeling, laat het ons weten nvicfellowcie@gmail.com.

De leden van de fellowcommissie

Nicolas Schroten (voorzitter) - Amsterdam UMC, locatie VUMC
Tijdens mijn studie Geneeskunde in Utrecht heb ik meerdere specialisaties overwogen, maar uiteindelijk viel de keus op interne geneeskunde en ben ik na mijn promotieonderzoek in Groningen gestart met de opleiding tot internist in OLVG West Amsterdam. Tijdens mijn IC stage was ik echter verkocht en besloot ik in april 2017 de differentiatie tot intensivist te doen in het Amsterdam UMC, locatie VUMC. Gelijktijdig kwam er een vacature in de fellowcommissie, dit gaf de mogelijkheid om me bezig te houden met mijn andere passies, onderwijs en verbetermanagment. Sinds september 2018 mag ik de fellowcommissie voorzitten, waarbij ik me vooral focus op het samenbrengen van fellows uit verschillende steden om ideeen uit te wisselen over het verbeteren van onze opleiding.

 

Sofie Jansen - OLVG Amsterdam

Ik ben Sofie Jansen, fellow in het OLVG in Amsterdam vanuit de Longziekten. Deze opleiding volgde ik in het AMC. Ik zit in de fellow commissie omdat ik het leuk vind mijn collega’s in het land beter te leren kennen.  Als fellow werk je vaak zonder je fellow collega’s op de werkvloer en natuurlijk vaak in de dienst. Het is dan extra interessant om te horen hoe je collega’s alles aanpakken en dat je goede ideeën en je kennis met elkaar deelt.

 

 

Corien Veenstra - UMCG

Ik ben Corien Veenstra en sinds de zomer van 2018 bezig met mijn fellowship in het mooie Groningen. Ik ben in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem opgeleid tot longarts. Zowel gedurende mijn geneeskunde opleiding als tijdens mijn specialisatie heb ik mij steeds ingezet op onderwijskundig gebied. Toen er een plekje vrij kwam in de fellow commissie was dit dus een uitgelezen kans om het voort te zetten. De fellow commissie is voor mij zorgen voor kwalitatief goed onderwijs, ervaringen uitwisselen met je collega fellows uit verschillende klinieken en niet geheel onbelangrijk het organiseren van sociale evenementen om je mede fellows te ontmoeten. 

 

Evelien Oostdijk – UMC Utrecht

Na mijn studie geneeskunde en promotieonderzoek ben ik in 2013 de opleiding tot internist gestart in het UMC Utrecht. Sinds 2017 ben ik fellow IC geneeskunde. Als lid van de fellow commissie maak ik me sterk de fellows uit de verschillende opleidingsklinieken samen te brengen om zo door ieders mening en ervaringen te horen de kwaliteit van de opleiding hoog te houden.  

 

 

Lindsey Pelkmans (secretaris) LUMC
Patrick Schouwenberg Erasmus MC
Jennifer de Fretes Amsterdam UMC, locatie AMC
Marnix Kuindersma Radboud UMC/td>
Antoinette Stolwijk MUMC+