NVIC fellow commissie

 

Over de fellowcommissie

De NVIC heeft een fellow commissie waarin elke opleidingskliniek wordt vertegenwoordigd. Deze commissie komt eens in de 2 maanden bij 

elkaar en bespreekt alle belangrijke zaken betreffende opleiding en toekomst voor intensivisten. Daarnaast is deze commissie mede verantwoordelijk voor de organisatie voor de landelijke GIC onderwijsdagen en het sociale event. De voorzitter van de fellow commissie heeft zitting in het NVIC bestuur als fellow bestuurslid. 

De kracht van de fellowcommissie zit hem in het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid onze opleiding zelf vorm te geven. De fellowcommissie is een enthousiaste groep fellows uit alle opleidingscentra, maar we vertegenwoordigen alle fellows en horen graag ook jullie ideeën en ervaringen. We zijn er ook voor studenten en AIOS die overwegen intensivist te worden. Wil je meer informatie over de opleiding, kennismaken of eens komen kijken op de afdeling, laat het ons weten nvicfellowcie@gmail.com.

 

De leden van de fellowcommissie

Corien Veenstra (voorzitter) - UMCG

 

Ik ben Corien Veenstra en sinds de zomer van 2018 bezig met mijn fellowship in het mooie Groningen. Ik ben in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem opgeleid tot longarts. Zowel gedurende mijn geneeskunde opleiding als tijdens mijn specialisatie heb ik mij steeds ingezet op onderwijskundig gebied. Toen er een plekje vrij kwam in de fellow commissie was dit dus een uitgelezen kans om het voort te zetten. De fellow commissie is voor mij zorgen voor kwalitatief goed onderwijs, ervaringen uitwisselen met je collega fellows uit verschillende klinieken en niet geheel onbelangrijk het organiseren van sociale evenementen om je mede fellows te ontmoeten. 

 

Christa Nederstigt - LUMC

 

Ik ben Christa Nederstigt en vertegenwoordig het LUMC in de fellow commissie. Ik ben in 2013 begonnen met mijn opleiding tot Internist in Den-Haag en ben in 2019 gestart in het LUMC als Fellow op de Intensive Care. Tijdens het werk kom je fellow collega’s relatief weinig tegen, dus het is leuk om op een andere manier in contact te staan met collega’s in deze fase. Ik haal onmogelijk veel plezier uit deze tijd als fellow, maar doordat ik eigenlijk pas na wat omzwervingen laat in mijn opleiding gevangen ben door het vak, kom ik pas net kijken in wereld van de IC. Ik ben wel benieuwd of mijn collega’s elders ook met een lach het pand verlaten aan het einde van hun dienst. Deze commissie geeft me de mogelijkheid daar achter te komen.

 

Sofie Jansen - OLVG Amsterdam

 

Ik ben Sofie Jansen, fellow in het OLVG in Amsterdam vanuit de Longziekten. Deze opleiding volgde ik in het AMC. Ik zit in de fellow commissie omdat ik het leuk vind mijn collega’s in het land beter te leren kennen.  Als fellow werk je vaak zonder je fellow collega’s op de werkvloer en natuurlijk vaak in de dienst. Het is dan extra interessant om te horen hoe je collega’s alles aanpakken en dat je goede ideeën en je kennis met elkaar deelt.

 

Timo Roeleveld - Amsterdam UMC, locatie VUMC

 

Evelien Oostdijk – UMC Utrecht

 

Na mijn studie geneeskunde en promotieonderzoek ben ik in 2013 de opleiding tot internist gestart in het UMC Utrecht. Sinds 2017 ben ik fellow IC geneeskunde. Als lid van de fellow commissie maak ik me sterk de fellows uit de verschillende opleidingsklinieken samen te brengen om zo door ieders mening en ervaringen te horen de kwaliteit van de opleiding hoog te houden.  

 

Patrick Schouwenberg - Erasmus MC

 

Na mijn studie in Leiden heb ik gekozen voor een minder vaak bewandelde weg: Ik ben opgeleid tot chirurg in Duitsland. In 's werelds oudste traumacentrum Bergmannsheil te Bochum heb ik mij verdiept in de traumachirurgie en de pre-hospitale opvang. Onderdeel van de heelkunde opleiding was een stage van 12 maanden op de IC. Hier is het zaadje gepland om intensivist te worden. Bij terugkomst in Nederland heb ik als fellow traumachirurgie gewerkt in het LUMC en het UMCU. Sinds juli 2018 werk ik als fellow IC in het Erasmus MC met als doel de heelkunde binnen de IC naar een hoger plan te tillen en de samenwerking tussen de beschouwende en snijdende behandelaars naar waar mogelijk te verbeteren.

 

Antoinette Stolwijk - MUMC+

 

Na afronding van de opleiding tot chirurg ben ik per augustus 2018 gestart aan een combi-fellowship traumachirurgie en intensive care in het MUMC+. Naast klinische werkzaamheden zal de focus liggen op innovatie, organisatie en onderwijs. Als lid van de NVIC fellow commissie hoop ik hiermee een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze opleiding!

 

Jennifer de Fretes - Amsterdam UMC, locatie AMC

 

Ik ben Jennifer de Frétes en vertegenwoordig het Amsterdam UMC locatie AMC. Ik ben sinds december 2018 anesthesioloog en nu fellow op de IC. Ik heb voor mijn opleiding als anios IC gewerkt en heb dus ervaring op meerdere IC’s. Omdat iedere IC zijn eigen kenmerken heeft, vind ik het belangrijk om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast hebben we als fellows allemaal een andere achtergrond. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om het onderwijs en de opleiding te optimaliseren en zo vanuit alle klinieken en specialismen een  goede gemeenschappelijke basis te creëren. 

 

Stephanie Bakker - Radboudumc

 

Sinds oktober 2018 ben ik gestart met het fellowship intensive care in het radboudumc, dit vanuit het specialisme longziekten. Mijn aandacht heeft altijd bij de intensieve zorg gelegen en ik verdiep me met veel plezier in de uiteenlopende pathologie. Binnen deze commissie wil ik een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de opleiding alsmede het versterken van het platform tussen fellows van de verscheidene centra.