NVIC fellow commissie

Over de fellowcommissie

De NVIC heeft een fellow commissie waarin elke opleidingskliniek wordt vertegenwoordigd. Deze commissie komt eens in de 2 maanden bij 

elkaar en bespreekt alle belangrijke zaken betreffende opleiding en toekomst voor intensivisten. Daarnaast is deze commissie mede verantwoordelijk voor de organisatie voor de landelijke GIC onderwijsdagen en het sociale event. De voorzitter van de fellow commissie heeft zitting in het NVIC bestuur als fellow bestuurslid. 

De kracht van de fellowcommissie zit hem in het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid onze opleiding zelf vorm te geven. De fellowcommissie is een enthousiaste groep fellows uit alle opleidingscentra, maar we vertegenwoordigen alle fellows en horen graag ook jullie ideeën en ervaringen. We zijn er ook voor studenten en AIOS die overwegen intensivist te worden. Wil je meer informatie over de opleiding, kennismaken of eens komen kijken op de afdeling, laat het ons weten nvicfellowcie@gmail.com.

Voor de startende fellow hebben wij een checklist gemaakt en een overzicht van de belangrijkste dingen waar je aan moeten denken om een vliegende start te maken met je opleiding tot intensivist. Die kun je onder aan deze pagina downloaden.

 

De leden van de fellowcommissie

 

Dennis Ellenbroek (voorzitter) – Radboudumc

Ik ben Dennis Ellenbroek. AIOS interne en sinds maart 2020 begonnen aan het prachtige fellowship intensive care in Nijmegen. Naast een passie voor de kliniek is onderwijs altijd mijn stokpaardje geweest. Als voorzitter van deze commissie zijn we betrokken bij het inrichten van de opleiding en opleidingsactiviteiten. Daarnaast hebben we zitting in het NVIC en GIC bestuur. Via deze weg hoop ik de belangen met input van alle fellows uit alle centra te kunnen behartigen. Op deze manier kunnen we waarborgen dat onze opleiding van hoge kwaliteit blijft. Daarnaast is het een leuke manier om in contact te komen met mede fellows en intensivisten. 

 

Christa Nederstigt - LUMC
Ik ben Christa Nederstigt en vertegenwoordig het LUMC in de fellow commissie. Ik ben in 2013 begonnen met mijn opleiding tot Internist in Den-Haag en ben in 2019 gestart in het LUMC als Fellow op de Intensive Care. Tijdens het werk kom je fellow collega’s relatief weinig tegen, dus het is leuk om op een andere manier in contact te staan met collega’s in deze fase. Ik haal onmogelijk veel plezier uit deze tijd als fellow, maar doordat ik eigenlijk pas na wat omzwervingen laat in mijn opleiding gevangen ben door het vak, kom ik pas net kijken in wereld van de IC. Ik ben wel benieuwd of mijn collega’s elders ook met een lach het pand verlaten aan het einde van hun dienst. Deze commissie geeft me de mogelijkheid daar achter te komen.

 

Kim Sellis - UMCG

Mijn naam is Kim Selles en ik vertegenwoordig het UMCG. Ik ben in Groningen opgeleid tot anesthesioloog en ben afgelopen zomer gestart met mijn fellowship. Het is ontzettend leuk om via deze commissie een kijkje in de opleidingskeuken van andere centra te nemen, collega’s  buiten je eigen centrum te spreken en samen te kijken hoe we de opleiding verder kunnen verbeteren. Juist onder deze bijzondere omstandigheden is het belangrijk dat we als fellows meedenken over hoe we de kwaliteit van de opleiding kunnen waarborgen. Een mooie taak!

 

Rob Broers - MUMC

Ik ben Rob Broers, vertegenwoordiger vanuit het MUMC. Na de opleiding interne geneeskunde in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ben ik per juni 2020 gestart als fellow in Maastricht. Als commissielid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verder verbeteren van de organisatie en het onderwijs van onze opleiding.

 

 

Paula van Ooik - OLVG

In maart 2020 ben ik als fellow IC gestart in het OLVG, een ziekenhuis met een inspirerende, bonte mix van patiënten en pathologie. Tijdens de opleiding interne geneeskunde heb ik mij veel bezig gehouden met onderwijs, zowel in praktische zin als tijdens mijn promotieonderzoek naar serious gaming. Met mijn enthousiasme voor het mooie intensivistenvak en ervaring met onderwijs hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren als lid van de fellowcommissie. 

 

Jan-Willem Plaisier - Amsterdam UMC, locatie VUMC

Ik vertegenwoordig de fellows uit het AUMC, locatie VUmc. Dat zal ik doen tot oktober 2022, wanneer ik mijn opleiding als internist-intensivist zal afronden. Een goede vertegenwoordiging van fellows binnen de NVIC is natuurlijk hartstikke belangrijk; we zijn per slot de toekomstige intensivisten van Nederland.

 

Shanna de Groot – UMC Utrecht

Mijn naam is Shanna de Groot en ik vertegenwoordig het UMC Utrecht in de fellowcommissie. Mijn basis ligt bij de interne geneeskunde. Ik vind goed onderwijs heel belangrijk. Samen met mijn mede-commissieleden streef ik er dan ook naar om zo kwalitatief goed, interessant en uitdagend mogelijk fellow-onderwijs te organiseren. In de huidige COVID-periode blijkt deze organisatie niet altijd even makkelijk, maar juist daardoor ontstaan er creatieve ideeën die resulteren in positieve ontwikkelingen zoals het digitaal aanbieden van onderwijs waarmee we in deze bijzondere tijd nog steeds alle fellows kunnen bereiken. Ik hoop dat ik via de fellowcommissie kan bijdragen aan méér van zulke verbeteringen voor ons fellowship.

 

Symen Ligthart - Erasmus MC

Mijn naam is Symen Ligthart en sinds januari 2020 ben ik fellow intensive care in het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens mijn algemene jaren interne geneeskunde heb ik gewerkt in het Amphia ziekenhuis in Breda en het Erasmus MC. Naast de klinische werkzaamheden op de intensive care ben ik zeer geïnteresseerd in onderzoek en onderwijs. Als lid van de NVIC fellow commissie hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan het verder ontwikkelen van de intensive care opleiding in Nederland. 

 

Melanie Gutteling - Amsterdam UMC, locatie AMC

Ik ben Melanie Gutteling-van der Heijden, sinds oktober 2019 fellow in het Amsterdam UMC locatie AMC. Mijn moederspecialisme is de longgeneeskunde. De reden voor mijn liefde voor de IC is dat ik houdt van 'aan het bed staan'. Als lid van de fellow commissie wil ik me graag onder andere inzetten voor ons onderwijs.