NVIC fellow commissie

Over de fellowcommissie

De NVIC heeft een fellow commissie waarin elke opleidingskliniek wordt vertegenwoordigd. Deze commissie komt eens in de 2 maanden bij 

elkaar en bespreekt alle belangrijke zaken betreffende opleiding en toekomst voor intensivisten. Daarnaast is deze commissie mede verantwoordelijk voor de organisatie voor de landelijke GIC onderwijsdagen en het sociale event. De voorzitter van de fellow commissie heeft zitting in het NVIC bestuur als fellow bestuurslid. 

De kracht van de fellowcommissie zit hem in het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid onze opleiding zelf vorm te geven. De fellowcommissie is een enthousiaste groep fellows uit alle opleidingscentra, maar we vertegenwoordigen alle fellows en horen graag ook jullie ideeën en ervaringen. We zijn er ook voor studenten en AIOS die overwegen intensivist te worden. Wil je meer informatie over de opleiding, kennismaken of eens komen kijken op de afdeling, laat het ons weten nvicfellowcie@gmail.com.

Voor de startende fellow hebben wij een checklist gemaakt en een overzicht van de belangrijkste dingen waar je aan moeten denken om een vliegende start te maken met je opleiding tot intensivist. Die kun je onder aan deze pagina downloaden.

 

De leden van de fellowcommissie

 

Dennis Ellenbroek (voorzitter) – Radboudumc

Ik ben Dennis Ellenbroek. AIOS interne en sinds maart 2020 begonnen aan het prachtige fellowship intensive care in Nijmegen. Naast een passie voor de kliniek is onderwijs altijd mijn stokpaardje geweest. Als voorzitter van deze commissie zijn we betrokken bij het inrichten van de opleiding en opleidingsactiviteiten. Daarnaast hebben we zitting in het NVIC en GIC bestuur. Via deze weg hoop ik de belangen met input van alle fellows uit alle centra te kunnen behartigen. Op deze manier kunnen we waarborgen dat onze opleiding van hoge kwaliteit blijft. Daarnaast is het een leuke manier om in contact te komen met mede fellows en intensivisten. 

 

 

Nicole Deetman - LUMC 

Ik ben de vertegenwoordiger van de fellows uit het LUMC. Ik heb mijn vooropleiding interne geneeskunde grotendeels in het LUMC gedaan en wilde na een ANIOS baan op de IC niets anders meer. Ik vind het leuk om naast het dagelijkse werk op de IC mij ook met het onderwijs en de opleiding bezig te houden. Het fellowship is een intensieve periode die zowel mentaal als fysiek veel vraagt en ik hoop samen met mijn fellow-collega's de periode zo makkelijk, leuk en leerzaam mogelijk te maken. Ik ben tot mei 2023 actief in de commissie. 

 

 

 Anneke van Hoesel - UMCG

 

 

Rob Broers - MUMC

Ik ben Rob Broers, vertegenwoordiger vanuit het MUMC. Na de opleiding interne geneeskunde in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven ben ik per juni 2020 gestart als fellow in Maastricht. Als commissielid hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verder verbeteren van de organisatie en het onderwijs van onze opleiding.

 

 

Paula van Ooik - OLVG

In maart 2020 ben ik als fellow IC gestart in het OLVG, een ziekenhuis met een inspirerende, bonte mix van patiënten en pathologie. Tijdens de opleiding interne geneeskunde heb ik mij veel bezig gehouden met onderwijs, zowel in praktische zin als tijdens mijn promotieonderzoek naar serious gaming. Met mijn enthousiasme voor het mooie intensivistenvak en ervaring met onderwijs hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren als lid van de fellowcommissie. 

 

 

Jan-Willem Plaisier - Amsterdam UMC, locatie VUMC

Ik vertegenwoordig de fellows uit het AUMC, locatie VUmc. Dat zal ik doen tot oktober 2022, wanneer ik mijn opleiding als internist-intensivist zal afronden. Een goede vertegenwoordiging van fellows binnen de NVIC is natuurlijk hartstikke belangrijk; we zijn per slot de toekomstige intensivisten van Nederland.

 

 

Jeanine van Dam – UMC Utrecht

Ik ben Jeanine van Dam en vertegenwoordig de fellows uit het UMC Utrecht in de fellowcommissie. Ik ben sinds 2020 fellow Intensive Care, vanuit de Interne geneeskunde, en zal de fellows vertegenwoordigen tot oktober 2022, wanneer ik mijn opleiding tot Internist-Intensivist zal afronden. Naast passie voor de kliniek, houd ik mij graag bezig met het ontwikkelen, verbeteren en het geven van onderwijs. Vanuit de NVIC fellowcommissie willen we er samen naar streven om zo goed en uitdagend mogelijk fellow-onderwijs te organiseren. Daarnaast wisselen we ideeën en ervaringen uit om de opleiding verder te kunnen verbeteren. De huidige COVID-periode heeft mede geleid tot de organisatie van de masterclass voor fellows en een steeds groter en beter digitaal onderwijsaanbod. Naast onderwijs is het ontzettend leuk om je collega’s van andere centra te leren kennen, een kijkje in andere opleidingskeukens te nemen, en elkaar ook tijdens een sociaal event te kunnen ontmoeten! Als lid van de NVIC fellowcommissie wil ik mij graag inzetten voor ons onderwijs en de verdere ontwikkeling van de IC-opleiding!

 

 

Fabienne van Aalst - Erasmus MC

Mijn naam is Fabienne en ik ben sinds december 2021 fellow Intensive Care in het Erasmus MC, waar ik ook mijn anesthesieopleiding heb gedaan. Mijn aandachtsgebied als fellow wordt de traumazorg, waarbij ik met name geïnteresseerd ben in de multidisciplinaire samenwerking met de SEH, prehospitale hulpdiensten, traumachirurgie, anesthesie en revalidatie. Naast mijn klinische werkzaamheden heb ik mij tijdens mijn opleiding bezig gehouden met onderzoek naar perioperatieve zorg bij kwetsbare ouderen. Als lid van de NVIC fellowcommissie wil ik mij inzetten voor de verdere ontwikkeling van de opleiding en een goede samenwerking tussen de klinieken!

 

Maaike Krikke - Amsterdam UMC, locatie AMC

Ik ben Maaike Krikke en vertegenwoordig de fellows vanuit het AmsterdamUMC- locatie AMC. Sinds januari 2020 ben ik aldaar gestart met mijn fellowship op de Intensive Care met als doel halverwege 2022 intensivist te worden. Het mooiste vak wat er natuurlijk is. Naast klinisch werk vind ik het leuk om mij met de opleiding bezig te houden om zo te zorgen dat deze blijft groeien, zodat huidige en toekomstige fellows een allround goede opleiding kunnen genieten, ook ten tijde van een pandemie.