NVIC fellow commissie

Over de fellowcommissie

De NVIC heeft een fellow commissie waarin elke opleidingskliniek wordt vertegenwoordigd. Deze commissie komt eens in de 2 maanden bij 

elkaar en bespreekt alle belangrijke zaken betreffende opleiding en toekomst voor intensivisten. Daarnaast is deze commissie mede verantwoordelijk voor de organisatie voor de landelijke GIC onderwijsdagen en het sociale event. De voorzitter van de fellow commissie heeft zitting in het NVIC bestuur als fellow bestuurslid. 

De kracht van de fellowcommissie zit hem in het uitwisselen van ervaringen en de mogelijkheid onze opleiding zelf vorm te geven. De fellowcommissie is een enthousiaste groep fellows uit alle opleidingscentra, maar we vertegenwoordigen alle fellows en horen graag ook jullie ideeën en ervaringen. We zijn er ook voor studenten en AIOS die overwegen intensivist te worden. Wil je meer informatie over de opleiding, kennismaken of eens komen kijken op de afdeling, laat het ons weten nvicfellowcie@gmail.com.

Voor de startende fellow hebben wij een checklist gemaakt en een overzicht van de belangrijkste dingen waar je aan moeten denken om een vliegende start te maken met je opleiding tot intensivist. Die kun je onder aan deze pagina downloaden.

De leden van de fellowcommissie

 

Corien Veenstra (voorzitter) - UMCG
Ik ben Corien Veenstra en sinds de zomer van 2018 bezig met mijn fellowship in het mooie Groningen. Ik ben in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem opgeleid tot longarts. Zowel gedurende mijn geneeskunde opleiding als tijdens mijn specialisatie heb ik mij steeds ingezet op onderwijskundig gebied. Toen er een plekje vrij kwam in de fellow commissie was dit dus een uitgelezen kans om het voort te zetten. De fellow commissie is voor mij zorgen voor kwalitatief goed onderwijs, ervaringen uitwisselen met je collega fellows uit verschillende klinieken en niet geheel onbelangrijk het organiseren van sociale evenementen om je mede fellows te ontmoeten. 

 

 

Christa Nederstigt - LUMC
Ik ben Christa Nederstigt en vertegenwoordig het LUMC in de fellow commissie. Ik ben in 2013 begonnen met mijn opleiding tot Internist in Den-Haag en ben in 2019 gestart in het LUMC als Fellow op de Intensive Care. Tijdens het werk kom je fellow collega’s relatief weinig tegen, dus het is leuk om op een andere manier in contact te staan met collega’s in deze fase. Ik haal onmogelijk veel plezier uit deze tijd als fellow, maar doordat ik eigenlijk pas na wat omzwervingen laat in mijn opleiding gevangen ben door het vak, kom ik pas net kijken in wereld van de IC. Ik ben wel benieuwd of mijn collega’s elders ook met een lach het pand verlaten aan het einde van hun dienst. Deze commissie geeft me de mogelijkheid daar achter te komen.

 

 

Stephanie Bakker - Radboudumc
Sinds oktober 2018 ben ik gestart met het fellowship intensive care in het radboudumc, dit vanuit het specialisme longziekten. Mijn aandacht heeft altijd bij de intensieve zorg gelegen en ik verdiep me met veel plezier in de uiteenlopende pathologie. Binnen deze commissie wil ik een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de opleiding alsmede het versterken van het platform tussen fellows van de verscheidene centra.

 

 

Antoinette Stolwijk - MUMC+
Na afronding van de opleiding tot chirurg ben ik per augustus 2018 gestart aan een combi-fellowship traumachirurgie en intensive care in het MUMC+. Naast klinische werkzaamheden zal de focus liggen op innovatie, organisatie en onderwijs. Als lid van de NVIC fellow commissie hoop ik hiermee een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan onze opleiding!

 

 

 

Marlies Heuvers - OLVG Amsterdam

 

Arne Jon van Tienhoven - Amsterdam UMC, locatie VUMC

 

 

Shanna de Groot – UMC Utrecht

 

 

Claire van de Ree - Erasmus MC

 

 

Melanie Gutteling - Amsterdam UMC, locatie AMC