Intensivist

Vacaturenummer 
v20.0178
Functieomschrijving 

Als intensivist verzorg je de dagelijkse medische werkzaamheden op de IC afdelingen, waaronder de directe en indirecte zorg op de afdelingen, de supervisie van intensivisten i.o., en arts assistenten (niet) in opleiding, en co-assistenten, in goede samenwerking met de IC verpleegkundigen en unithoofden, fysiotherapeuten, diëtisten en overige IC ondersteuners. Dagelijks vindt een gezamenlijk MDO plaats met aanwezigheid van behandelend artsen, verpleegkundigen, en arts-microbioloog. Ook de apotheker en klinisch chemicus geven hun input aan dit MDO, evenals de bij de behandeling van patiënt betrokkenen andere specialisten, zoals neurochirurg, longarts, en hematologen. Daarnaast maak je deel uit van het reanimatieteam, het SIT-team, en het traumateam, wordt geparticipeerd in transport van IC patiënten in de Mobiele Intensive Care Unit (MICU), en verricht je consultatieve diensten voor de IC binnen het ziekenhuis. Je zult naar rato van je aanstelling participeren in deze MICU diensten, en de dag, avond, nacht en weekenddiensten op de afdeling IC. Daarnaast bestaat de mogelijkheid te participeren in ziekenhuis brede commissies die zich bezig houden met aspecten van zorg, onderzoek of onderwijs.

Je draagt bij aan de opleiding en het onderwijs aan de fellows, AIOS, en co-assistenten IC geneeskunde, welke in Maastricht uitstekend zijn geregeld. Op termijn behoren het verkrijgen van uitvoerende, coördinerende en organiserende rollen op gebied van onderzoek en onderwijs in het basiscurriculum van de opleidings geneeskunde tot de mogelijkheden.

Gezien je academisch profiel zal de nadruk naast patiëntenzorg waarschijnlijk op onderzoek liggen. Het onderzoek op de IC heeft de laatste jaren een vlucht genomen, ondersteund door onze onderzoekers, en technisch geneeskundige. Zoals beschreven wordt samengewerkt met andere universitaire centra in Nederland en Europa, commerciële partners, maar ook met bijvoorbeeld de Technische Universiteit Eindhoven. Mocht je interesse al een gewekt zijn: kom een dag meelopen op onze afdeling. Je bent van harte welkom.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een binnen de EU geregistreerd intensivist, die de Nederlandse taal goed beheerst of instaat is om deze snel te verkrijgen. Bij aanstelling dien je te zijn ingeschreven in het BIG register en in het medisch specialistenregister van de MSRC. Je deelt onze ambitie tot het leveren van topklinische zorg, goed onderwijs, en wetenschappelijk onderzoek. Je academisch profiel komt tot uiting in je curriculum vitae, zowel qua ervaring met academische zorg, als wetenschappelijk onderzoek. Je bent dus gepromoveerd. Naast een enthousiaste werkhouding, toon je flexibiliteit en je bent in staat uitstekend samen te werken. Je communiceert helder en open met collega zorgverleners, patiënten en familieleden, en staat open voor hun suggesties en input. Het wij is belangrijker dan jij als persoon. Je vindt net als wij dus het werkplezier binnen het team belangrijk. Alle voorkomende diensten zijn van toepassing alsook het leveren van een bijdrage aan werkoverleggen t.b.v. de afdeling.

Voor iedere medewerker die in het MUMC+ komt werken, geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen. En oh ja, een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Ben jij de allround intensivist met academisch profiel, die ons gemêleerde team in Maastricht wil komen versterken? Dat kan als jij zowel interesse als aantoonbare ervaring en expertise hebt op gebied van academische, specialistische zorg naast de meer algemene, generalistische zorg. Daarnaast heb je sporen verdiend op gebied van onderzoek binnen de IC, en de onderwerpen die daarmee samen hangen. Bovendien moet je natuurlijk passen in het huidige, relatief jonge en dynamische team van professionals, dat net zoals de leidinggevenden enthousiast is en positief ingesteld. En de ervaring leert: als je eenmaal met veel plezier in het prachtige Zuid Limburg woont en werkt, wil je er waarschijnlijk niet meer weg.

In het kader van uitbreiding van de medische staf in het kader van de kwaliteitseisen Nederlandse Vereniging voor IC ontstaat op korte termijn een plaatsingsmogelijkheid voor 1.0 FTE intensivist, met als standplaats het Maastricht UMC+. De afdeling IC in het MUMC+ kent 33 bedden over 4 units. De medische zorg wordt geleverd door 12 fte intensivisten, intensivisten in opleiding en assistenten. Jaarlijks worden zo’n 2000 patiënten behandeld, waarvan een aantal in het kader van topreferente zorg zoals met extracorporele membraanoxygenatie waarvoor het centrum erkend expert is. Daarnaast zijn verpleegkundig specialisten aanwezig op gebied van ventilatie en circulatie. Kandidaten voor opleiding tot physician assistent zijn recent geworven. De nieuwbouw/verbouwplannen van de afdeling IC en Medium Care zijn in ontwikkeling, zodat je niet lang na je aanstelling komt te werken in een volledig nieuwe IC omgeving.

Binnen de regio Zuid Oost Brabant en Limburg bestaat sedert juni 2011 een formeel medisch samenwerkingsverband tussen de IC afdelingen van negen ziekenhuizen (ICUZON), waarin het Maastricht UMC+ de rol van coördinerend academisch ziekenhuis vervult. De hierop gebouwde samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen is uitstekend te noemen, met een bijzondere verbinding tussen de intensivisten in Roermond en Maastricht UMC+. Daarbuiten bestaat een academische alliantie met het Radboud Universitair Medisch Centrum. Tot slot, bestaat een samenwerking binnen de Euregio Maas-Rijn. Het initiëren van onderzoek zowel in het eigen centrum als binnen deze samenwerkingen verdient sterk de voorkeur.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een fulltime arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor 1 fte conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc. Ingangsdatum is per 1 september 2020.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
Prettige, stimulerende werkomgeving gericht op ontwikkelen;
Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Ingang vacature 
vrijdag, mei 1, 2020
Aantal FTE 
1.00
Aanstelling 
Vast
Uiterlijk reageren op vacature 
maandag, mei 18, 2020
Inlichtingen bij 
Prof. Dr. Iwan van der Horst, en Prof. Dr. Walther van Mook, beiden bereikbaar via mevrouw Veronique Rikers, secretaresse afdelingshoofd telefoonnummer: 043-387 73 87.
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
https://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s00022rp
IC/Ziekenhuis 
AZM, Maastricht
Functie 
Intensivist
Telefoonnummer 
043-387 73