Intensivist

Vacaturenummer 
v21.0256
Functieomschrijving 

Als intensivist op de Intensive Care van het Maastricht UMC+ werk je in een team van intensivisten en verpleegkundigen met allerlei kwaliteiten. Als team streven wij de beste zorg voor de patiënten na. Je krijgt op onze Intensive Care voldoende ruimte voor wetenschap en onderwijs en als je excelleert op een gebied krijg je daar zelfs meer ruimte voor. Onze intensivisten zijn actief binnen commissies en werkgroepen van de afdeling en in het ziekenhuis en zelfs daarbuiten.
De zorg die je levert is aan een breed pallet aan patiënten, waarvan patiënten met een cardiovasculaire aandoening een groot aandeel vormt. Je kan werken met een echo-apparaat en een bronchoscoop en werkt met allerlei vormen van mechanische ondersteuning.
Niet enkel zijn dit patiënten uit de buurt van Maastricht, maar frequent ook patiënten vanuit de hele provincie en daarbuiten lever je zorg. We werken immers samen binnen ons netwerk ICUZON.
Mocht het nodig zijn dan worden de patiënten tussen de afdelingen Intensive Care van ons netwerk vervoert en jij maakt deel uit van het Mobiele Intensive Care Unit (MICU) team.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een binnen de EU geregistreerd intensivist, die de Nederlandse taal goed beheerst of in staat is om deze snel te verkrijgen. Bij indiensttreding dien je te zijn ingeschreven in het BIG register en in het medisch specialistenregister van de RGS. Je deelt onze ambitie tot het leveren van topklinische zorg, goed onderwijs, en wetenschappelijk onderzoek. Je academisch profiel komt tot uiting in je curriculum vitae, zowel qua ervaring met academische zorg, als wetenschappelijk onderzoek. Naast een enthousiaste werkhouding, toon je flexibiliteit en je bent in staat uitstekend samen te werken. Je communiceert helder en open met collega zorgverleners, patiënten en familieleden, en staat open voor hun suggesties en input. Je vindt net als wij het werkplezier binnen het team belangrijk.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De afdeling Intensive Care is de afgelopen 2 jaar gegroeid. Op dit moment zijn al 31 bedden open en door het opleiden van verpleegkundigen en artsen en de taakdifferentiatie zal de Intensive Care uiteindelijk uit 38 bedden bestaan. Op de afdeling is veel aandacht voor onderwijs en daarom kom je veel medewerkers tegen die in opleiding zijn. Het streven is dat voortdurend kennis gedeeld wordt. Om meer kennis te verkrijgen zijn op de afdeling onderzoekers aan het werk die onder begeleiding van ervaren onderzoekers, meestal intensivisten, informatie rondom het bed van de patiënt of bij de andere medewerkers ophalen.
De afdeling werkt nauw samen binnen het Centrum voor Acute en Kritieke Zorg. Deze samenwerking is heel waardevol gebleken in de pandemie. De Intensive Care is verantwoordelijk voor de Medium Care en werkt daar samen met de afdeling Cardiologie en het Hart-vaat Centrum. De afdeling participeert in een samenwerking met defensie.
De komende jaren zal de afdeling verbouwd worden. Daardoor zal het werk veranderen en zal meer ruimte rondom het bed van de patiënt ontstaan en zullen nieuwe technieken om de patiënt te monitoren geïntroduceerd worden. De omgeving waarin je werkt zal dus voortdurend veranderen.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 48 - 55 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 22 september 2021.

Aantal FTE 
2.00
Aanstelling 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature 
maandag, augustus 30, 2021
Inlichtingen bij 
Recruitment
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
Prof. Dr. Iwan van der Horst
E-mail 
recruitment@mumc.nl
IC/Ziekenhuis 
MUMC+
Functie 
Intensivist
Duur aanstelling 
12 maanden
Telefoonnummer 
043-3875977