Het verhaal

Als fellow in 2013 werd het mij duidelijk dat het niet eenvoudig was om alle informatie voor en over de opleiding tot intensivist te vinden.

En tijdens mijn fellow opleiding vond ik steeds weer nieuwe websites, naslagwerken, cursussen en andere tips om verder te komen. Toen ontstond het idee om dit te delen via een website.

Het heeft even geduurd maar ik ben trots op het resultaat: de NVIC Academy. Samen met het bestuur van de NVIC, de webdesigners en de Academy commissieleden Susanne van Santen, Rogier Determann en Marnix Kuindersma is gewerkt aan een concept dat in 2017 zijn weg naar de digitale wereld heeft gevonden.

Het doel van de NVIC Academy is het verzamelen en delen van kennis op het gebied van de Intensive Care geneeskunde in Nederland. Kennis in de breedste zin van het woord: van landmarkartikelen tot handige apps, van instructievideo's tot leesboeken. En hiernaast natuurlijk één plek om informatie te vinden over de opleiding tot intensivist. Helemaal in de huidige tijdsgeest van FOAMed.

Deze website is zonder sponsoring van externen tot stand gekomen. De informatie op deze website is geselecteerd door de Academy commissie en de experts uit het veld en wordt regelmatig bijgewerkt. Hierbij realiseren we ons dat het onmogelijk is om volledig of foutloos te zijn. Dus mocht je een idee of toevoeging hebben, dan horen we het graag. Ons mailadres staat onderaan de pagina, maar je kunt ons ook vinden via linked-in of twitter.
Veel plezier op de NVIC Academy website!

Martiene Riedijk
Juli 2017