Data scientist PhD traject Intensive Care voor het NORMO2 project

Vacaturenummer 
04.19.22.TSPI
Functieomschrijving 

Functie inhoud
Je werkt binnen het NORMO2 project. Dit project bestaat uit een landelijk en multidisciplinair consortium van intensivisten, longartsen, patiëntvertegenwoordiging, een medical data scientist en statistica.
Tijdens je onderzoek werk je samen met een tweede promovendus met een medische achtergrond.

De centrale onderzoeksvraag binnen het project is of het gebruik van non-invasieve beademing het risico op intubatie kan verkleinen bij COVID-19 patiënten. Om deze vraag te beantwoorden zijn bestaande databases uit verschillende centra beschikbaar. Het is aan jou om deze informatie uit de bestaande data te krijgen, waarbij je gebruik maakt van meerdere statistische en machine learning methodes.

Ook krijg je de ruimte je te verdiepen in verdere onderzoeksvragen en methoden die je interessant vindt, met nadruk op non-invasieve en invasieve beademing. De ideale combinatie van een onderzoeks-kader met ook voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Werkomgeving
Je bent onderdeel van dé acute as van het Erasmus MC waar we iedere dag tot het uiterste gaan. Samen werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de uitdagingen van morgen. Voor onze patiënten, maar ook voor onszelf. Wij zijn energieke doeners met lef en een gezonde dosis humor.
De acute as bestaat uit de afdelingen Anesthesiologie, Intensive Care Volwassenen, Operatiekamers, Spoedeisende Hulp en het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Van de eerste opvang van een patiënt met een multi-trauma, tot de meest complexe operaties op onze OK. Een unieke werkomgeving!
Jouw werkplek? De afdeling Intensive Care met als primaire werkplek de beademingsgroep op de intensive care. De Intensive Care en verpleegafdelingen in het ziekenhuis vormen de ideale omgeving voor data science en machine learning. Dagelijks worden grote hoeveelheden medische data verzameld over de diagnostiek en behandeling van patiënten. Daarnaast is alle domeinkennis over de invoer en de betekenis van deze data binnen handbereik. Zo zal je tijdens het promotieonderzoek samenwerken met artsen, verpleegkundigen en ICT-experts. Op deze manier kunnen vragen die zorgprofessionals hebben op de werkvloer direct vertaald worden naar onderzoek.

Profiel
Je hebt een opleiding in de technische geneeskunde, kunstmatige intelligentie, (medische) informatiekunde, econometrie of aanverwante opleiding (bijna) afgerond.
Je hebt aantoonbare interesse in het doen van wetenschappelijk onderzoek op topniveau.
Je hebt ervaring met Python, R of SQL, of aantoonbare ervaring met een andere programmeertaal (zoals Matlab).
Je hebt interesse om je (verder) te verdiepen in de acute longziekten en intensive care geneeskunde en de uitdagingen van medical data science.
Jouw communicatieve vaardigheden zijn sterk. Zo spreek en schrijf je vloeiend Engels. Beheersing van het Nederlands is een pre, maar niet noodzakelijk.

Daarnaast is het mooi meegenomen als je ervaring hebt met:
klassieke statistische methoden.
wetenschappelijk onderzoek of klinisch werk op een zorgafdeling/ Intensive Care of wetenschappelijk onderzoek met zorgdata.
machine learning, deep learning, Natural Language Processing (NLP), of causal inference met machine learning.
Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij
Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 2 jaar met de intentie tot verlenging van nog eens 12 tot 24 maanden onder voorwaarde van financiering.
Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.707,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
Een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Ingang vacature 
dinsdag, maart 1, 2022
Aantal FTE 
1.00
Aanstelling 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature 
woensdag, februari 9, 2022
Inlichtingen bij 
Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem per mail contact op met prof. Leo Heunks, longarts-intensivist, via L.Heunks@erasmusmc.nl. Vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel met Anouk van Rosmalen, recruiter, via 06 311 350 71.
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
https://www.werkenbijerasmusmc.nl/vacature/64621/data-scientist-phd-traject-intensive-care-voor-het-normo2-project-04.19.22.tspi
E-mail 
l.heunks@erasmusmc.nl
IC/Ziekenhuis 
Erasmus MC
Functie 
Overig
Duur aanstelling 
24 maanden
Telefoonnummer 
nvt