Basisarts Intensive Care Sint-Maarten

Functieomschrijving 

Ga jij dit najaar tijdelijk via het unieke project van het Ministerie van VWS naar Sint Maarten om zorg te bieden rondom COVID-19? Het salaris is conform de Nederlandse cao ziekenhuizen.

Jouw nieuwe baan
Vanaf medio augustus 2020 is er een vacature voor ANIOS met ervaring op IC, SEH, anesthesie bij Sint Maarten Medical Center, SMMC. De extra inzet heeft te maken met acute zorg aan COVID-19 patiënten. Afhankelijk van het aantal patiënten zul jij als basisarts ook meedraaien op andere afdelingen.

Via het Ministerie van VWS ga jij werken bij Sint Maarten Medical Center, SMMC. Er is inmiddels een grote lading medische apparatuur, medicijnen en beschermingsmateriaal naar Sint-Maarten gevlogen. Hiermee worden er extra IC-beademingsplekken gerealiseerd bij het ziekenhuis. De plekken zijn bedoeld voor patiënten van alle eilanden in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS): “Dit transport naar Sint-Maarten is een concrete stap in het verder opschalen van de medische zorg voor alle eilanden. Er is continu overleg met alle betrokkenen hier in Europees Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Samen werken we keihard om de verspreiding van corona zoveel mogelijk in te dammen en tegelijkertijd zo goed mogelijk voor coronapatiënten te zorgen”.

Voor de versterking van medische capaciteit is ook extra medisch personeel nodig. Voor de acuutheid zijn er Amerikaanse IC-teams (AMI) ingezet. Ter vervanging van de AMI teams zijn wij op zoek naar professionals uit Nederland die hun bijdrage willen leveren vanaf medio augustus.

Wat breng je mee?
Een geldige BIG-registratie als basisarts in het BIG-register.
Werkervaring op een Intensive Care, beademing, COVID-zorg in het ziekenhuis of acute zorg.
Inzetbaarheid voor een periode van minimaal drie maanden. Mocht je afwijkend beschikbaar zijn neem dan toch even contact op voor de mogelijkheden.
Kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
Een Nederlands of Amerikaans paspoort.

Arbeidsvoorwaarden
Gedurende dit dienstverband kom je in dienst bij BKV en krijg je een fulltime contract (40 uur) voor minimaal drie maanden. Een langere periode is uiteraard bespreekbaar. Je wordt gedetacheerd naar het Ministerie van VWS en werkt op locatie op Sint-Maarten. Jouw salaris is conform de Nederlandse cao ziekenhuizen.

Verder behoren tot de vergoeding ook:
Een retourticket.
Huisvesting.
Auto.
Begeleiding door het Caribische team - van sollicitatie tot het einde van jouw verblijf.

Jouw nieuwe werkplek
Sint-Maarten (SXM) is een eiland in de Caribische zee. Het eiland is verdeeld in een noordelijk Frans deel (St. Martin) en een zuidelijk Nederlands deel. Het totale eiland heeft een oppervlakte van 87km2 en er wonen 75.000 inwoners op het eiland. Er is vrij verkeer tussen beide eilanddelen. De officiële taal is Nederlands echter wordt er op het Nederlandse deel van het eiland voornamelijk Engels gesproken. Er wordt betaald met de Antilliaanse gulden. Samen met Statia en Sint Eustatius behoort Sint Maarten tot de SSS-eilanden en de Bovenwindse Eilanden. Op het eiland wordt veel gedoken door de mooie koraalriffen en er is een prachtige natuur met grote diversiteit aan plantensoorten. Er komen jaarlijks veel toeristen naar het eiland.

Ben jij de zorgprofessional die wij zoeken?
l ruim 15 jaar bemiddeld BKV zorgprofessionals, artsen en medisch specialisten naar de Nederlands Caribische eilanden. Door onze ervaring, jaarlijkse bezoeken aan de eilanden, onze collega Linda op Bonaire en onze emigratiecoach op Aruba weten wij precies wat er speelt.

Ons Caribische team informeert, ondersteunt en voorziet jou van alle informatie over het wonen, werken en leven in het Caribisch gebied. Wij brengen je graag in contact met professionals die eerder de uitdaging zijn aangegaan of die momenteel op het eiland wonen en werken. Het is niet zomaar een stap en daarom bieden wij jou de ondersteuning en begeleiding die jij nodig hebt. Wil jij direct meer informatie? Neem telefonisch of via de app contact op met Loes Broekaart via +316 - 20 03 68 95.

Is deze COVID-19 vacature niet helemaal wat je zoekt? Geef je baanwensen door via de job alert. Dan ontvang je passende vacatures. Wil je via Facebook op de hoogte blijven? Like dan onze FB pagina over het werken op de Caribische eilanden. We plaatsen wekelijks items en vacatures voor jou. Delen en reageren mag! Nieuws, vacatures, ervaringsverhalen en andere leuke wetenswaardigheden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, St. Eustatius en Saba vind je hier.

Ingang vacature 
donderdag, juni 11, 2020
Aantal FTE 
40.00
Aanstelling 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature 
donderdag, december 31, 2020
Inlichtingen bij 
Loes Broekaart
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
l.broekaart@bkvgroup.eu / contact@bkvgroup.eu
E-mail 
l.broekaart@bkvgroup.eu
IC/Ziekenhuis 
Caribbean
Functie 
ANIOS-intensive care
Duur aanstelling 
3 maanden
Telefoonnummer 
+31 6 20 03 68 95