Arts-onderzoeker PhD-traject Intensive Care - NORMO2 project

Vacaturenummer 
nvt
Functieomschrijving 

De functie
We zijn op zoek naar een enthousiaste basisarts om in ons multidisciplinaire team binnen het NORMO2 project op de Intensive Care van Franciscus Gasthuis & Vlietland promotieonderzoek te komen doen per 1 maart 2022.

NORMO2 project
Het NORMO2 project is een landelijk en multidisciplinair consortium van intensivisten, longartsen, patiëntvertegenwoordiging, een medical data scientist en statistica. De centrale onderzoeksvraag binnen het project is of het gebruik van non-invasieve beademing het risico op intubatie kan verkleinen bij COVID-19 patiënten. Om deze vraag te beantwoorden zijn bestaande databases uit verschillende centra beschikbaar. Daarnaast is het de bedoeling dat je jezelf kan verdiepen in onderzoeksvragen en methoden die je interessant vindt, met nadruk op non-invasieve en invasieve beademing. De ideale combinatie van een onderzoeks-kader met ook voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Bij dit project werk je nauw samen met een tweede promovendus op het gebied van data science en machine learning. Je werkplek zal primair op de Intensive Care van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn. Ook zal je aansluiten bij de beademingsgroep op de Intensive Care van het Erasmus MC, en bij het NORMO2 project.

Goed om te weten
- We hechten veel waarde aan een goede sfeer binnen onze onderzoeksgroep met voldoende ruimte voor sociale activiteiten en makkelijk benaderbare collega’s!
- Het onderzoek is urgent en levert een belangrijke wetenschappelijke bijdrage aan kennis van non-invasieve beademing bij COVID-19 patiënten. Het kan daarmee bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van deze patiënten.
- Er is een landelijk samenwerking met experts op het gebied van long en intensive care geneeskunde. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met buitenlandse groepen en wordt internationaal vooraanstaand onderzoek gedaan.

Wij vragen
- Een (bijna) BIG-registratie als basisarts.
- Aantoonbare interesse in het doen van wetenschappelijk onderzoek op topniveau.
- Interesse om je (verder) te verdiepen in acute longziekten, intensive care geneeskunde en in de uitdagingen van medical data science.
- Sterke communicatieve vaardigheden, zo spreek (en schrijf) je vloeiend Engels en Nederlands.
- Een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Daarnaast is het een pré wanneer je ervaring hebt met:
- Onderzoek of klinisch werk op een longafdeling en/of intensive care;
- Klassieke statistische methoden, bijvoorbeeld middels SPSS;
- Python, R, SQL, of met een andere programmeertaal (zoals Matlab).

Wij bieden
Wij begrijpen dat niet alleen onze patiënten, maar ook onze collega’s het beste verdienen! Je wordt ingeschaald in FWG 60 (max. € 4.798,- bruto per maand) conform cao Ziekenhuizen én we bieden je:
- Een PhD traject in een top(klinisch) opleidingsziekenhuis;
- Een contract voor de duur van 24 maanden met de intentie tot verlenging van nog eens 12 – 24 maanden onder voorwaarde van financiering;
- Ondersteuning van het wetenschapsbureau en samenwerking andere promovendi uit het Franciscus Gasthuis & Vlietland;
- Parkeren voor € 1,- per dag, maar de tram of metro stoppen ook voor de deur;
- Een extra vergoeding reiskosten (fiscale regeling);
- Kinderdagverblijf ‘Fransje Plukkebol’ voor collega´s, naast Franciscus Gasthuis;
- Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zo kun je sporten met korting, kiezen voor extra vakantiedagen of je koopt een nieuwe fiets.

Ingang vacature 
dinsdag, maart 1, 2022
Aantal FTE 
1.00
Aanstelling 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature 
maandag, februari 7, 2022
Inlichtingen bij 
Evert-Jan Wils
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacature/arts-onderzoeker-phd-traject-intensive-care-normo2-project
E-mail 
e.wils@franciscus.nl
IC/Ziekenhuis 
Franciscus gasthuis & Vlietland
Functie 
Overig
Duur aanstelling 
24 maanden
Telefoonnummer 
010-46116687