Anesthesioloog-intensivist

Functieomschrijving 

Het Amphia Ziekenhuis is met 280 medisch specialisten, 4500 medewerkers en 350 vrijwilligers één van de grootste STZ ziekenhuizen in Nederland. Als STZ ziekenhuis loopt het Amphia ziekenhuis voorop met wetenschappelijk patiëntgericht onderzoek, topklinische zorg en opleidingen. De hoofdlocatie Molengracht in Breda is een modern nieuw ziekenhuis, geheel gericht op de toekomst, met alle kansen voor het realiseren van al onze ambities, waaronder topzorg op meerdere gebieden, in alle vakken.

Het medisch specialistisch bedrijf – Amphia (MSB-A) is een zelfstandige coöperatie van de medisch specialisten die collectief werken in goede samenwerking met de Amphia organisatie. Het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia biedt toegankelijke, efficiënte en veilige basis-, specialistische en topklinische zorg van hoogwaardige kwaliteit, georganiseerd vanuit het belang en het perspectief van de patiënt en zijn verwijzer. Naast patiëntenzorg wordt veel aandacht geschonken aan onderwijs, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek.

De vakgroep Anesthesiologie is per direct op zoek naar:

ANESTHESIOLOOG-INTENSIVIST m/v 0,8 – 1,0 FTE

De vakgroep Anesthesiologie
De vakgroep Anesthesiologie, Intensive Care en Pijnbestrijding bestaat uit 29 anesthesiologen en 2 internist-intensivisten. De anesthesiologen zijn werkzaam in alle deelgebieden van het vak. Binnen de vakgroep anesthesiologie zijn er 4 specifieke aandachtsgebieden: algemene anesthesiologie, cardioanesthesiologie, pijnbestrijding en Intensive Care.
Sinds eind 2019 beschikt het Amphia ziekenhuis over een nieuwe Intensive Care en nieuwe operatiekamers in het nieuwbouwcomplex in Breda. De Intensive Care beschikt over 30 beademde IC-bedden waarvan er regulier 24 geopend zijn. Jaarlijks worden er meer dan 2500 patiënten behandeld. De IC-werkzaamheden worden als hoofdbehandelaar verricht door de anesthesioloog-intensivisten, de internist-intensivisten en een longarts-intensivist. De voorwacht wordt verricht door arts-assistenten in opleiding tot internist, cardiologie, longgeneeskunde en chirurgie en arts-assistenten niet in opleiding. Op de Intensive Care werken we op topklinisch niveau en is er o.a. de mogelijkheid tot ECMO en ECPR.

Het operatiecomplex bestaat uit 24 operatiekamers met een aantrekkelijk aanbod van verschillende ingrepen. Speerpunten in de perioperatieve zorg zijn cardiale, long en oncologische chirurgie. Daarnaast is er een grote orthopedische praktijk. Voor coassistenten is het mogelijk een coschap anesthesiologie te volgen en het streven is op korte termijn arts-assistenten anesthesiologie te begeleiden. De vakgroep initieert en participeert in wetenschappelijk onderzoek, zowel binnen het ziekenhuis als daarbuiten en wordt hierbij ondersteund door een researchnurse.
De vakgroep heeft de ambitie een sleutelrol te vervullen in de topklinische perioperatieve zorg in het Amphia ziekenhuis waarbij beleidstaken en management onontbeerlijk zijn.
De niet-patiëntgebonden activiteiten management, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs zijn een essentieel onderdeel van ons takenpakket.

Uw Profiel
U bent in bezit van een registratie als anesthesioloog-intensivist. U bent een allrounder en bereid om de anesthesiologie en intensive care in de volle breedte uit te oefenen. U bent collegiaal en heeft de ambitie bij te dragen aan het verbeteren van de topklinische zorg in het Amphia Ziekenhuis. Een PhD en/of aantoonbare organisatorische capaciteiten zijn een pre.

Ons aanbod
Toetreding tot de vakgroep Anesthesiologie vindt plaats volgens gemaakte afspraken in de coöperatie MSB-A. Het MSB-A kent een uniforme toetredingsregeling. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Informatie
Nadere informatie wordt u graag verstrekt door dhr. S. Boeckx, anesthesioloog en voorzitter van de vakgroep, (076) 595 1523, dr. T.C.D Rettig, Anesthesioloog-Intensivist (076) 595 5637,
mevr. S.I.M. van Zijll Langhout-Kokke, Anesthesioloog-Intensivist (076) 595 5244.

Ingang vacature 
zaterdag, november 27, 2021
Aanstelling 
Vast
Uiterlijk reageren op vacature 
vrijdag, januari 7, 2022
Inlichtingen bij 
dhr. S. Boeckx, anesthesioloog en voorzitter van de vakgroep, (076) 595 1523, dr. T.C.D Rettig, Anesthesioloog-Intensivist (076) 595 5637, mevr. S.I.M. van Zijll Langhout-Kokke, Anesthesioloog-Intensivist (076) 595 5244.
Indienen sollicitatiebrief en cv via 
Uw schriftelijke sollicitatie met vermelding van referenties kunt u tot 7 januari 2022 richten aan secretariaat MSB-A, t.a.v. dr. R. Wagenmakers MBA, voorzitter Bestuur MSB-A of per e-mail aan msba-secretariaat@amphia.nl.
IC/Ziekenhuis 
Amphia Ziekenhuis Breda
Functie 
Anesthesioloog-intensivist